Omaan kotiin!

Asuntoja 18-29-vuotiaille työssä käyville tai työelämään hakeutuville nuorille aikuisille.

NAL Asuntojen vuokrakodit

Kodikasta ja kohtuuhintaista vuokra-asumista

Vuokraamme NAL Asuntojen asuntoja 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille. Asunnot on tarkoitettu työsskäkäyville tai työelämään hakeutuville nuorille.  Asunnoissa voi asua siihen saakka, kunnes vuokralainen täyttää 35 vuotta.  Asunnottomat, muut kiireellisessä asunnontarpeessa olevat sekä ensimmäistä kertaa omaan kotiin muuttavat ovat hakijoissa etusijalla. Hakemuskäsittelyssä noudatetaan ARA:n asukasvalintaperusteita (Asetus asukasvalinnoista 166/2008).

Asunnot suunnitellaan siten, että ne vastaavat kooltaan, sijainniltaan ja varustelultaan nuorten tarpeita. Valtaosa nuorisoasunnoista on yksiöitä tai kaksioita ja ne sijaitsevat hyvien julkisten kulkuyhteyksien lähellä.

NAL Asunnoissa noudatetaan lakia yhteishallinnosta vuokrataloissa (649/1990). Asukkaita kannustetaan aktiivisuuteen sekä vaikuttamaan omaan asuinympäristöönsä ja asumisviihtyvyyteen. Työtapoina ovat asukas- ja asukastoimikunnan kokoukset,  asukaspalautteiden keruu ja  hyvinvointia tukeva avoin asukastoiminta.

Turussa sijaitsee yksi NAL Asuntojen vuokratalo.

Turku keskusta

Ratapihankatu 28, 20100 Turku
Valmistumisvuosi: 2010

Huoneistotyypit
1h+alkovi (36m2)
2h+k+alkovi (58 m2)
2+tpk (58,5-61m2)

Katso Ratapihankadun asuntojen pohjapiirrustukset

Varusteet
Iloq-avaimet, kameravalvonta, asunnoissa laminaattilattia, ja runsaasti säilytystilaa

TV & Internet
Elisa kaapeli-tv ja Elisa-kiinteistöliittymä.

Taloyhtiön palvelut
sauna, pesutupa, kerhotila, kuntosali

Autotalli
tallipaikat 30€/kk

Vuokra
456,48 – 773,48€. Lisäksi vesimaksu (20€/ kk) ja sähkö kulutuksen mukaan.

Vuokravakuus
650€ yksiö, kotivakuutuksen ottaneille 550€
950€ kaksio, kotivakuutuksen ottaneille 850€

Lisätietoja
Nuorisoasuntoliiton paikallisyhdistys Turun Seudun Nuorisoasunnot ry hoitaa kohteessa apuisännöintiä, asukaspalveluita sekä asukasvalintaa. Asuntoihin liittyvät tiedustelut: puh. 0400 491 761

HAE ASUNTOA RATAPIHANKADULTA >>


Yhteistyötahojemme vuokra-asunnot

TYS

TYS  (https://tys.fi/) vuokraa pääasiassa opiskelija-asuntoja.  Poikkeuksellisesti asuntokohteissa Ironside ja Kiertotähti on sekä nuorisoasuntoja että opiskelija-asuntoja.

Turun Seudun Nuorisoasunnot ry toimii sopimuksellisessa yhteistyössä Turun Ylioppilaskyläsäätiön kanssa ja voi tukea asunnon saamista näistä kohteista.

Hakeminen TYS:n nuorisoasuntoihin

Hakemus jätetään osoitteessa https://www.tys.fi/ , tärkeää on rastittaa ”nuorisoasunnot” ja kohteista ”Ironside” ja/tai ”Kiertotähti”.  Hakija saa vahvistuksen ja hakemustunnuksen sähköpostitse. Hakemusprosessia voi tukea hakeutumalla samanaikaisesti Turun Seudun Nuorisoasunnot ry:n asumisneuvontaan.

Kiertotähti

Kiertotähti (http://asuntohaku.tys.fi/Kohde/?id=245733) on toinen Turun Ylioppilaskyläsäätiön nuorisoasuntokohteista, joihin voi hakea 18-29-vuotias turkulainen nuori. Vehreässä ympäristössä sijaitseva asuntokohde muodostuu rivitaloista. Turun keskustaan on matkaa parisen kilometriä. Lisätietoa löytyy oheisesta linkistä.

Ironside

Ironsidessa (http://asuntohaku.tys.fi/Kohde/?id=245730 ) on yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.   Kahdesta korkeasta kerrostalosta muodostuva Ironside sijaitsee rauhallisessa Ilpoisten kaupunginosassa. Turun ammattikorkeakoulun Ruiskadun yksikkö ja Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalo sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä, joten erityisesti näissä yksiköissä opiskeleville Ironside on loistava vaihtoehto. Voit tutustua kohteeseen ja vuokratietoihin oheisesta linkistä.


 KOy Jyrkkälänpolku

KOy Jyrkkälänpolku ( https://www.jyrkkala.fi/ )  on vuokrataloyhtiö Turun Pahaniemen kaupunginosassa, jonka omistukseen kuuluu yli 600 vuokra-asuntoa 17 kerrostalossa. Kiinteistöjä on perusparannettu ja kunnostettu järjestelmällisesti.

Turun Seudun Nuorisoasunnot ry toimii sopimuksellisessa yhteistyössä KOy:n kanssa ja voi tukea asunnon saamista näistä kohteista.

Hakeminen KOy Jyrkkälänpolku -asuntoihin

Hakemus jätetään osoitteeseen https://jyrkkala.fi/vuokra-asunnot/ . Hakemusprosessia voi tukea hakeutumalla samanaikaisesti Turun Seudun Nuorisoasunnot ry:n asumisneuvontaan.