Omaan kotiin!

Asuntoja 18-29-vuotiaille työssä käyville tai työelämään hakeutuville, itsenäistyville sekä asunnottomille nuorille.

Nuorisoasunnot

Kodikasta ja kohtuuhintaista vuokra-asumista

Nuorisoasuntoja vuokrataan 18–29-vuotiaille työssä käyville, työelämään hakeutuville ja itsenäistyville nuorille. Etusijalla ovat asunnottomat sekä ensimmäiseen omaan kotiin muuttavat nuoret. Hakemuskäsittelyssä noudatetaan ARA:n asukasvalintaperusteita (Asetus asukasvalinnoista 166/2008).

Asunnot suunnitellaan siten, että ne vastaavat kooltaan, sijainniltaan ja varustelultaan nuorten tarpeita. Valtaosa nuorisoasunnoista on yksiöitä tai kaksioita ja ne sijaitsevat hyvien julkisten kulkuyhteyksien lähellä.

Nuorisoasuntotaloissa on voimassa ns. vuokralaisdemokratialaki (Laki yhteishallinnosta vuokrataloissa 649/1990). Asukkaita kannustetaan olemaan aktiivisia ja vaikuttamaan omaan asumiseensa ja asuinympäristöönsä. Taloissa toimii asukastoimikuntia, jotka voivat järjestää toimintaa tai tehdä hankintoja asukastoimintaan varatun määrärahan puitteissa.

NAL Asunnot Oy:n nuorisoasunnot, Turku keskusta

Ratapihankatu 28, 20100 Turku
Valmistumisvuosi: 2010

Huoneistotyypit
1h+alkovi (36m2)
2h+k+alkovi (58 m2)
2+tpk (58,5-61m2)

Katso Ratapihankadun asuntojen pohjapiirrustukset

Varusteet
Iloq-avaimet, ulko-ovilla kameravalvonta, asunnoissa laminaattilattia, jääkaappipakastin sekä runsaasti kaappitilaa

TV & Internet
Telia kaapeli-tv ja Telia-laajakaista

Taloyhtiön palvelut
sauna, pesutupa, kerhotila, kuntosali

Autotalli
tallipaikat 30€/kk

Vuokra
456,48 – 773,48€. Lisäksi vesimaksu (20€/ kk) ja sähkö kulutuksen mukaan.

Vuokravakuus
650€ yksiö, kotivakuutuksen ottaneille 550€
950€ kaksio, kotivakuutuksen ottaneille 850€

Lisätietoja
Nuorisoasuntoliiton paikallisyhdistys Turun Seudun Nuorisoasunnot ry hoitaa kohteessa apuisännöintiä, asukaspalveluita sekä asukasvalintaa. Asuntoihin liittyvät tiedustelut: puh. 0400 491 761

HAE ASUNTOA RATAPIHANKADULTA >>


Turun Ylioppilaskyläsäätiön nuorisoasunnot

Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) vuokraa pääasiassa opiskelija-asuntoja.  Poikkeuksellisesti asuntokohteissa Ironside ja Kiertotähti on sekä nuorisoasuntoja että opiskelija-asuntoja.

Turun Seudun Nuorisoasunnot ry toimii sopimuksellisessa yhteistyössä Turun Ylioppilaskyläsäätiön kanssa ja voi edesauttaa asunnon saamista näistä kohteista.

Hakeminen TYS:n nuorisoasuntoihin

Hakemus jätetään osoitteessa https://www.tys.fi/ , tärkeää on rastittaa ”nuorisoasunnot” ja kohteista ”Ironside” ja/tai ”Kiertotähti”.  Hakija saa vahvistuksen ja hakemustunnuksen sähköpostitse. Tämän jälkeen on suositeltavaa ottaa puhelimitse tai sähköpostitse yhteys Turun Seudun Nuorisoasunnot ry:een ja sopia asuntohaastattelu.

Kiertotähti

Kiertotähti on toinen Turun Ylioppilaskyläsäätiön nuorisoasuntokohteista, joihin voi hakea 18-29-vuotias turkulainen nuori. Vehreässä ympäristössä sijaitseva asuntokohde muodostuu rivitaloista. Turun keskustaan on matkaa parisen kilometriä. Lisätietoa löytyy oheisesta linkistä.

Ironside

Ironsidessa on yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.   Kahdesta korkeasta kerrostalosta muodostuva Ironside sijaitsee rauhallisessa Ilpoisten kaupunginosassa. Turun ammattikorkeakoulun Ruiskadun yksikkö ja Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalo sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä, joten erityisesti näissä yksiköissä opiskeleville Ironside on loistava vaihtoehto. Voit tutustua kohteeseen ja vuokratietoihin oheisesta linkistä.


Muut vuokra-asuntoja tarjoavat yhteistyötahot

KOy Jyrkkälänpolku

KOy on vuokrataloyhtiö Turun Pahaniemen kaupunginosassa, jonka omistukseen kuuluu yli 600 vuokra-asuntoa 17 kerrostalossa. Kiinteistöjä on perusparannettu ja kunnostettu järjestelmällisesti.

Turun Seudun Nuorisoasunnot ry toimii sopimuksellisessa yhteistyössä KOy:n kanssa ja voi tukea asunnon saamista näistä kohteista.

Hakeminen KOy Jyrkkälänpolku -asuntoihin

Hakemus jätetään osoitteeseen https://jyrkkala.fi/vuokra-asunnot/ . Hakemusprosessia voi tukea hakeutumalla samanaikaisesti Turun Seudun Nuorisoasunnot ry:n asumisneuvontaan, jossa asumistilanteesta voi keskustella kokonaisvaltaisesti.