Omaan kotiin!

Asuntoja 18-29-vuotiaille työssä käyville tai työelämään hakeutuville, itsenäistyville sekä asunnottomille nuorille.

Hae asuntoa

Nuorisoasuntoja vuokrataan 18–29-vuotiaille työssä käyville ja työelämään hakeutuville nuorille ja nuorille aikuisille. Etusijalla ovat asunnottomat sekä ensimmäiseen omaan kotiin muuttavat nuoret. Hakemuskäsittelyssä noudatetaan ARA:n asukasvalintaperusteita (Asetus asukasvalinnoista 166/2008). Turun nuorisoasuntokohteisiin voi tutustua Asunnot-sivulla.

Hakemus

Hakemus täytetään osoitteessa https://asuntohakemus.nal.fi/app/hakemus/aloita. Se kannattaa tehdä huolella ja perustella asunnontarve. Hakijalle lähetetään vahvistus ja hakutunnus sähköpostitse.

Voimassaoloaika

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Asuntoa ei välttämättä pystytä tarjoamaan tämän ajan sisällä, joten hakemus kannattaa tarvittaessa uusia ja tiedot kannattaa pitää ajan tasalla.

Haastattelu

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Mukaan tarvitaan hakemusliitteet, eli viimeisin verotuspäätöserittely sekä tosite tuloista (esim. palkkalaskelma, työmarkkina- tai toimeentulotukipäätös). Mikäli hakija ei ole Suomen kansalainen, tarvitaan myös passi ja/tai oleskelulupa. Kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkastetaan. Mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä, häntä pyydetään esittämään ulosottoviraston listaus velallisen ulosottoasioista.

Asukasvalinta

Asukasvalinnat tehdään paikkakunnittain. Turussa asukasvalinnat hoitaa ja asuntoihin liittyviin kysymyksiin vastaa Turun Seudun Nuorisoasunnot ry.

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus tehdään sopivan asunnon vapautuessa.  Tämän jälkeen vuokalainen suorittaa vakuusmaksun pankkisiirtona tai julkisen tahon maksusitoumuksena. Vuokrasuhde voi jatkua enintään siihen asti kun vuokralainen täyttää 35 vuotta. Lisätiedot: www.nal.fi