Omaan kotiin!

Asuntoja 18-29-vuotiaille työssä käyville tai työelämään hakeutuville nuorille aikuisille.

Hae asuntoa

 

NAL Asuntojen vuokrakoteja vuokrataan 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille. Asunnot on tarkoitettu työssäkäyville, itsenäistyville tai työelämään hakeutuville nuorille aikuisille. Asunnoissa voi asua siihen saakka, kunnes vuokralainen täyttää 35 vuotta.

Opiskelijoille on Turussa tarjolla edullisia opiskelija-asuntoja, joten opiskelijat eivät ole asukasvalinnassamme etusijalla. Opiskelijat, jotka tekevät opintojen ohella töitä tai ovat opintojen loppuvaiheessa, voivat kuitenkin hakea asuntojamme. Etusijalla ovat asunnottomat sekä ensimmäiseen omaan kotiin muuttavat nuoret. Hakemuskäsittelyssä noudatetaan ARA:n asukasvalintaperusteita (Asetus asukasvalinnoista 166/2008). Turun nuorisoasuntokohteisiin voi tutustua Asunnot-sivulla.

 Hakemus

Hakemus täytetään osoitteessa https://asuntohakemus.nal.fi/app/hakemus/aloita. Se kannattaa tehdä huolella ja perustella asunnontarve. Hakijalle lähetetään vahvistus ja hakutunnus sähköpostitse.

 Voimassaoloaika

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Asuntoa ei välttämättä pystytä tarjoamaan tämän ajan sisällä, joten hakemus kannattaa tarvittaessa uusia sekä pitää tiedot ajan tasalla.

Asunnonhakijan haastattelu

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, mukaan tarvittavat liitteet ovat:

  • Esitäytetty veroilmoitus, löytyy OmaVero-sivulta.
  • Tulotiedot: esimerkiksi työsopimus, työmarkkinatukipäätös, palkkalaskelma tai muu tosite säännöllisestä tuloista.
  • Jos hakija ei ole Suomen kansalainen, tarvitaan myös passi ja/tai oleskelulupa.
  • Kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkastetaan. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä, häntä pyydetään esittämään ulosottoviraston listaus velallisen ulosottoasioista. Maksuhäiriömerkintä ei ole este asunnon saamiselle.

Asukasvalinta

Asukasvalinnat tehdään paikkakunnittain. Turussa asukasvalinnat hoitaa ja asuntoihin liittyviin tiedusteluihin vastaa Turun Seudun Nuorisoasunnot ry.

Vuokrasopimus ja vakuus

Sopivan asunnon vapautuessa ollaan hakijaan yhteydessä, sovitaan mahdollisesta asuntohaastattelusta ja -näytöstä. Ennen vuokrasopimusta toimitetaan esim. Kela-asiointia helpottava asuntotarjous sähköpostina.  Vakuusmaksua ei ole, joten tärkeää on hankkia kotivakuutus. Lisätietoa: www.nal.fi

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset hakijalle