Omaan kotiin!

Asuntoja 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille.

Hae asuntoa

NAL Asuntojen vuokrakoteja vuokrataan 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille.  Asunnoissa voi asua siihen saakka, kunnes vuokralainen täyttää 35 vuotta.

Opiskelijoille on Turussa tarjolla edullisia opiskelija-asuntoja, joten opiskelijat eivät ole asukasvalinnassamme etusijalla. Opiskelijat, jotka tekevät opintojen ohella töitä tai ovat opintojen loppuvaiheessa, voivat kuitenkin hakea asuntojamme. Etusijalla ovat asunnottomat sekä ensimmäiseen omaan kotiin muuttavat nuoret. Hakemuskäsittelyssä noudatetaan ARA:n asukasvalintaperusteita (Asetus asukasvalinnoista 166/2008). Turun nuorisoasuntokohteisiin voi tutustua Asunnot-sivulla.

 Hakemus

Hakemus täytetään osoitteessa  https://asuntohakemus.nal.fi/app/hakemus/aloita. Tämä kannattaa tehdä huolella ja perustella asunnontarve. Hakijalle lähetetään vahvistus ja hakutunnus sähköpostitse.

 Voimassaoloaika

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Asuntoa ei välttämättä pystytä tarjoamaan tämän ajan sisällä, joten hakemus kannattaa tarvittaessa uusia sekä pitää tiedot ajan tasalla.

Asunnonhakijan haastattelu

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, mukaan tarvittavat liitteet:

  • Esitäytetty veroilmoitus, löytyy OmaVero -sivulta.
  • Tulotiedot: esimerkiksi työsopimus, työmarkkinatukipäätös, palkkalaskelma tai muu tosite säännöllisestä tuloista.
  • Jos hakija ei ole Suomen kansalainen, tarvitaan myös passi ja/tai oleskelulupa.
  • Luottotiedot tarkastetaan. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä, häntä pyydetään esittämään ulosottoviraston listaus velallisen ulosottoasioista. Maksuhäiriömerkintä ei ole este asunnon saamiselle.

Asukasvalinta

Asukasvalinnat tehdään paikkakunnittain. Turussa asukasvalinnat hoitaa ja asuntoihin liittyviin tiedusteluihin vastaa Turun Seudun Nuorisoasunnot ry.

Vuokrasopimus ja vakuus

Sopivan asunnon vapautuessa ollaan hakijaan yhteydessä, sovitaan mahdollisesta asuntohaastattelusta ja -näytöstä. Tämän jälkeen toimitetaan esim. Kela-asiointia helpottava asuntotarjous sähköpostina.  Vakuusmaksua ei ole, joten tärkeää on hankkia kotivakuutus. Lisätietoa: www.nal.fi

Onko sinun yleisesti vaikea erottautua asunnonhakijana ?

Asunnonhakijan CV on työkalu, joka on suunniteltu tukemaan nuorta asunnonhakuprosessissa. Asiallisella esittelyllä voit edistää asunnonsaantiasi ja kertoa tilanteestasi ja/tai itsestäsi enemmän. Lisätietoa:

CV:n  voi liittää hakemukseen tai antaa esimerkiksi asuntonäytöllä asunnonesittelijälle.  NAL Asunnot Oy:n asunnonhaku-järjestelmään CV:tä tai muita liitetiedostoja ei valitettavasti voi liittää.

 

 Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset hakijalle